Thijs Borsten

Voorstellingen

THIJS BORSTEN & IZALINE CALISTER -
HET EILAND VAN MIJN VADER

Een muzikaal dubbelportret van een vader en zijn dochter overzee

Na de muziekvoorstellingen over Cuba, Kaapverdië, Spanje en Mozambique reist componist en pianist Thijs Borsten deze keer met 'Latin Diva' Izaline Calister naar Curaçao. Samen met de vader van Izaline verkennen zij het eiland. Naast de mooie plekken, de historie en de muziek leert Thijs Izaline en haar familie van dichtbij kennen. De voorstelling vertelt over deze reis met film, verhalen en veel muziek.

Izaline Calister - zang en composities
Thijs Borsten - concept, piano en film
Leoni Jansen - regieadvies

THIJS BORSTEN & LUCRETIA VAN DER VLOOT -
KIND VAN TWEE WERELDEN

Nederlandse zangeres op zoek naar haar Surinaamse rootsLucretia van der Vloot dankt haar bekendheid aan haar gevarieerde carrière als zangeres en actrice. Afgelopen jaar reisde Lucretia zes weken door Suriname om haar roots te herontdekken. Samen met Thijs kijkt ze terug op deze reis en op haar carrière en probeert ze antwoord te vinden op de vraag: “hoe Surinaams ben ik als in Nederland opgegroeide vrouw; ben ik een kind van twee werelden?” Bij deze vragen en gevoelens zoeken en brengen Lucretia en Thijs de mooiste liedjes, geïllustreerd met beelden uit Suriname.

Lucretia van der Vloot - zang en tekst
Thijs Borsten - concept, piano, film
Xander Buvelot - bas
Arno van Nieuwenhuize - drums

 

THIJS BORSTEN & FAY LOVSKY & OLEG FATEEV -
WAAR JE NIET BENT

Twee muzikanten delen een permanent gevoel van heimweeFayvierkantThijs Borsten maakt een muzikale ontdekkingsreis met zangeres, componist en multi-instrumentalist Fay Lovsky uit Nederland en de Russische accordeonvirtuoos, zanger en componist Oleg Fateev. Fay en Oleg delen een gevoel van ‘altijd ergens anders willen zijn’. Samen zingen ze Russische en Nederlandse liedjes over heimwee en over plekken waar je graag wilt zijn maar niet bent. Deze muzikale combinatie staat garant voor muzikale, poëtische verrassing en kwaliteit. Oleg is een zeer bedreven musicus die zowel in de klassieke muziek als in de volksmuziek zijn weg heeft gevonden terwijl Fay op allerlei instrumenten vooral haar eigen weg is gegaan. 

Fay Lovsky - zang en diverse instrumenten
Oleg Fateev - accordeon en zang
Thijs Borsten - concept, piano, beeld

Kindervoorstellingen

LIEDJES ZONDER GRENZEN 

Thijs Borsten, Peer de Graaf, Izaline Calister, Stefan Blankestijn
Op een grote paddenstoelHet verre eiland Curaçao heeft een muziekkoningin: Izaline Calister. En die koningin komt naar Amsterdam om met de allerkleinsten liedjes te zingen. Op een grote paddenstoel! combineert de leukste kinderhits. Er zijn liedjes van Thijs "Trapperdetrap" Borsten, dé expert als het gaat om "oudervriendelijk" peuterrepertoire. En er is mooie klassieke muziek, maar dan vermomd als meezinger voor tweejarigen.

Izaline Calister - zang/presentatie
Peer de Graaf - percussie/zang
Stefan Blankestijn - gitaar
Thijs Borsten - piano/gitaar

DE LIEDJESATLAS OP REIS

Peer de Graaf & Stefan Blankestijn
Peer & Stefan - LiedjesatlasPeer en Stefan reizen in deze voorstelling samen met hun jonge publiek de wereld rond en zingen de leukste traditionals van de landen die ze aandoen.
Hoe vergaat het de verliefde indiaan Adriaan. Wat maakt de leukste kok van Suriname klaar. Hoe ziet een school in Afrika er uit. Welke dieren wonen er in Indonesië wat krijg je in een Spaans restaurant op je bord.
Zanger en entertainer Peer de Graaf en topgitarist Stefan Blankestijn laten kinderen horen en ervaren wat hun leeftijdgenoten in andere landen leuk vinden en met wat voor muziek zij daar groot worden. Peer & Stefan is een vervolg op de succesvolle Trapperdetrap-kindervoorstellingen van Thijs Borsten. De Liedjesatlas is een interactieve en levendige muziekvoorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar oud gebaseerd op de prachtige prentenboeken met cd met dezelfde titel die Thijs heeft gemaakt voor Lemniscaat en Rubinstein.